ПРОЕКТ „ЕВРОПЕЙСКО ГРАЖДАНСТВО – ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ

Регионално движение „Екоюгозапад” в партньорство с община Невестино, Кюстендилска област реализираха проекта „Европейско гражданство – чиста околна среда и устойчиво развитие”. Проектът се финансира от Европейската програма „Младежта в действие” като изпълнението му се осъществи в с. Смоличано и с. Невестино. Участниците бяха местни младежи, студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски”, специалност „Екология” и членове на „Екоюгозапад”.

Село Невестино е разположено в област Пиянец, югоизточно от гр. Кюстендил. Селото е административен център на едноименната община Невестино.

Село Смоличано е раположено по течението на р. Елешница, по югоизточните склонове на Осоговска планина. В центъра на Смоличано са разкрити руините на антично селище, в местността „Побиен камък” – античен некропол, в Чорбаджийска махала, на 4 км източно от селото – късноантична крепост. През 1895 г., в селото върху останките на опожаряваната няколко пъти църква „Св. праведни Йоаким и Анна” е построен манастир.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската Комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” (НЦЕМПИ). Съдържанието на настоящото издание не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

   

Начало

Описание на проекта
Информация за проекта

Програма
Календар на дейностите

Галерия
Снимки заснети от участниците в проекта

Диплянка
за община Невестино

Писмо
Благодарствено писмо до кмета на община Невестино

English version